Hondenschool De Roedel
Gedrag & Gehoorzaamheid
Behendigheid voor honden

 

Behendigheid

 

Een leuke sportieve uitdaging voor hond en eigenaar! Rennen, hindernissen nemen, door de tunnel en slurf, draaien, slalommen en samen over de finish!

Wel zijn er een aantal eisen waar men aan moet voldoen om deel te kunnen nemen. De hond moet minimaal 18 maanden oud zijn. Dan pas is zijn lijf sterk genoeg om deze belasting aan te kunnen. Verder moet hij kerngezond zijn. Hij moet los van de lijn kunnen en een goede basis hebben met de eigenaar zodat hij o.a. komt als de eigenaar hem roept. Ook moet hij respectvol met de andere deelnemers om kunnen gaan. Deelname kan door de instructeur worden stopgezet als blijkt dat de combinatie niet aan de eisen voldoet.

– Behendigheid- Beginners. We beginnen bij het begin. De verschillende onderdelen worden aangeleerd op een rustige manier, zonder dwang. De eigenaar wordt geleerd hoe hij bepaalde bewegingen moet maken en welke commando’s hij het beste kan geven om zo duidelijk mogelijk met de hond te communiceren.

– Behendigheid- Gevorderd. Voorzichtig worden er onderdelen achter elkaar gezet. De onderdelen die nog niet behandeld waren of nog extra oefening vereisen worden geoefend. Je leert hoe je hond reageert op jouw aanwijzingen en wordt je bewust van hoeveel signalen je eigenlijk uitzendt. Tijdens de 10de les wordt er onderling een kleine competitie gehouden. Gewoon voor de leuk.

– Behendigheid- Vergevorderd. Alle onderdelen zijn nu bekend. De puntjes worden op de i gezet. Men gaat zelf oplossingen zoeken wat de beste route is op een bepaald parcours. Deze cursus kun je blijven volgen tot baas of hond aangeeft niet meer te kunnen/willen. De 10de les is er een wedstrijd voor alle vergevorderden