Hondenschool De Roedel
Gedrag & Gehoorzaamheid
Behendigheid voor honden

 

Gedrag en Gehoorzaamheid (G&G)

G&G A: Voor honden vanaf 6 maanden is er de A-cursus.  De oefeningen uit de puppycursus worden herhaald en uitgebreid. Helaas wordt er niet meer gespeeld aan het eind van de les. Tijdens de cursus zult u begrijpen waarom niet.. Het concentratievermogen van je hond wordt groter en de focus beter. Maar dan is daar ineens de pubertijd!! Nee!! Bananen in de oren en totaal geen aandacht! Wat nu? Ook hier gaan we mee aan de slag. Waarom is dit? Wat kan ik er mee? Waarom luistert die hond wel en die van mij niet?

G&G B: Na de A-cursus is het leuk om verder te gaan. Je doet je hond er een groot plezier mee. Na een roerige periode komen de hormonen weer wat tot rust en is de focus weer beter. Nu kunnen we helemaal lekker aan de slag. We gaan de oefeningen herhalen en nog verder uitbreiden maar nu zonder lijn! Verder gaan we de uitdaging aan om de hond vooruit te sturen. Dus bij je vandaan. We gaan parcoursjes lopen, waarbij de hond moet volgen. Andere honden worden grotendeels genegeerd.

G&G C: Het vooruit sturen wat we in de B-cursus hebben geleerd wordt uitgebreid door de afstand te vergroten en voor afleiding te zorgen. Bijna alle oefeningen vinden nu los van de lijn plaats. We gaan bezig met parcoursjes waarbij de hond in bepaalde posities ( zit- lig- sta) moet achterblijven op commando. Natuurlijk doen we ook veel fun-oefeningen en herhalen we veel van de voorgaande cursussen. Want de hond vindt het geweldig!!